torsdag 13 juli 2017

Bostadsanpassningsbidrag lag

Handboken innehåller dock en pdf där du kan ta del av . Här sammanfattar vi nyheterna i lagen jämfört med . Ny lag om bostadsanpassningsbidrag. Mycket är oförändrat, men en del bestämmelser .

Kommunen beslutar om bidragets storlek men utför aldrig anpassningen. Enligt lagen om bostadsanpassning kan personer med funktionshinder få bidrag till vissa åtgärder som behövs för att anpassa bostaden så den fungerar . Regeringen föreslår att riksdagen antar regeringens förslag till. Tillsynsmyndighet är Boverket och kommunens beslut kan överklagas till Förvaltningsrätten.


Syftet med bostadsanpassningsbidrag är att ge personer med funktionsnedsättning en möjlighet till ett självständigt liv i eget boende genom att anpassa . Denna lag har ändrats några gånger. Med bidraget kan du som har en .

Vid köp eller byte av bostad ställer lagen krav på att den bostad du väljer är . Anpassningar om fastigheten enligt lag borde vara byggd på ett visst sätt men . För att ansöka om bidrag till bostadsanpassning måste du äga din bostad eller ha en hyresrätt för permanent. E-tjänst och ansökningsblankett hittar du längst ned på sidan under. Så här ansöker du.


Kommunerna ansvarar för bidrag enligt denna lag. Alla typer av bostäder. Handläggaren bedömer om de sökta åtgärderna är bidragsberättigade enligt Lagen om bostadsanpassningsbidrag.


Du som har en långvarig eller bestående . Om du får bidrag till en bostadsanpassning. Inför beslut prövas ansökan utifrån lagen om bostadsanpassning. Riktlinjerna förhåller sig till aktuell rättspraxis, förarbeten till gällande lagar och bindande. Villkoren för bostadsanpassningsbidrag finns i lagen om bostadsanpassning.


Beslutet meddelas skriftligt och . Hjälpmedel skall prövas innan anpassning kan beviljas.

Vem kan få bidrag? För mer info se kommunens . En förutsättning för att få . För att få bidrag är det flera villkor som ska vara uppfyllda. Det kostar ingenting att söka bostadsanpassningsbidrag. Bidraget regleras i. Avtal med entreprenad om åtgärdernas utförande ingås mellan bidragstagaren och entreprenören. Hur ansöker man?


Ansökningsblankett PDF och . För att handläggaren ska kunna utreda och fatta beslut om bidrag behöver du. Lag om bostadsanpassningsbidrag länk till annan webbplats . Med stöd av bostadsanpassningsbidrag kan du göra de anpassningar i ditt. Syftet med lagen om bostadsanpassningsbidrag är att ge människor med funktionsnedsättning en möjlighet till ett självständigt liv i ett eget boende. Ett av villkoren är att ägaren .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.