fredag 20 oktober 2017

Proppskåp byta propp

När strömmen bryts hemma är det oftast inget fel på elnätet, det är bara en propp som gått. Det du ska göra först är att hitta den trasiga proppen. Det gör du genom att öppna proppskåpet och leta efter den eller de proppar som gått. Grundregeln är att man ska slå från huvudbrytaren eller koppla bort belastningen, när man byter en proppsäkring.


Det är bra att du är försiktig med el.

Slå av huvudströmbrytaren som finns i proppskåpet. Skruva ur den propp som saknar, eller har en löst . Detta behövs… -Nya proppar. Så här går du tillväga… 1. Därför byter man ut den trasiga proppen mot en ny med samma märkström, färgkod. Märkströmmen betecknas med ampere (A).


Vanliga märkströmmar på proppar. Proppskåpet innehåller säkringar som skyddar elsystemet från överbelastning.

Så byter du själv säkringar i proppskåpet - Stena Fastigheter. Kontrollera alla tre säkringarna och byt proppar alternativt fäll upp knapparna. Byta ut den till en som klarar en större säkring, är detta något man får göra själva?


Du får inte ändra nivå på din säkring själv. Ska du höja säkringen måste du kontakta en behörig elektriker, som anmäler behovet till ditt elbolag. Du ser vilken propp som. Han säger att vi bör byta ut nuvarande proppskåp mot en modern.


En höjd säkring . När du byter säkring ska du läsa på säkringen och i proppskåpet vilken säkringsstorlek du ska använda. När man byter ut ett gammalt proppskåp med skruvsäkringar till ett modernt utan att dra. Jag vet också en dam som vägra byta proppar själv. Förhindrar möjligheten att skruva in en för stor säkring. Använd passdelsnyckel för att byta ut passdelar.


Endast behörig elinstallatör får byta passdelar i . I din bostad finns en elcentral (även kallad proppskåp ) som innehåller säkringar som skyddar. När du sen byter den trasiga säkringen kontrollerar du att den nya säkringen har samma färg som . Byta proppskåp och jordfelsbrytare.

Alla har vi väl varit med om att stå på ett mörkt ställe och leta efter proppar som fungerar. Den tiden är på väg att vara förbi , . Hur felsöker du och byter säkringar och proppar ? Leta då upp ett säkrings-eller proppskåp. De brukar finnas i hallen,. Säkringar – byte av proppar.


I varje lägenhet finns ett skåp med elsäkringar. Ett proppskåp innehåller säkringar ( proppar ) som skyddar ditt elsystem. Passkontakten (bottendelen) i säkringshållaren har olika diameter beroende på vald strömstyrka, vilket gör det omöjligt att använda dessa säkringar felaktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.