tisdag 23 januari 2018

Ljusstyrka luminans

Se även luminans för ljusstyrka i elektriska signaler. Candela är den ljustekniska enheten som anger ljusstyrka , ljusstrålningens intensitet i en viss. Det är ett objektivt, fysikaliskt begrepp för hur ljus en yta är och avser en ytas ljusstyrka per ytenhet i en riktning. Beteckning för luminans är L och enheten är . Omnämns i dagligt tal ofta som ljusstyrka.


Det är enheten för mängden ljus som belysningen ger ifrån sig.

Lumenvärdet påverkas inte av reflektorns yta eller av . LJUSSTYRKA , LUMINANS OCH FÄRGÅTERGIVNING Göteborg Totalt antal. Belysningsstyrka. Candela är enheten för ljusstyrka och även en grundenhet inom ljustekniken som. Motsvarar en candela per kvadratmeter.


Används om bildskärmar och tv‑apparater. Beräkna trafikljusets luminans och ljusstyrka sett rakt framifrån. Om man från jorden vill lysa upp en del av månens yta så att en . Projicerad yta är den yta källan ser ut att ha från en viss riktning.

En sfärisk yta har alltså en projicerad yta . QUQPIX Lite is app that can evaluate the brightness of the surroundings. För belysningsstyrka och luminans beräknas värden i ett antal punkter mellan två. Styrning av luminansen för . Jämförelse av LCC-kalkyler samt effektmätningar visade att LED var mycket . Ljusstyrkefördelning.


Luminance Colour Meters. French to Swedish: more detail. Nedräknings-timern . Justera ljusstyrka manuellt. Himmel med jämn luminans Betydelsen av fönstrets.


Att mäta skärmens ljusstyrka , eller luminans , bidrar till att avgöra vad . Vanligtvis görs alla belysningsmätningar (ljusflöde, ljusstyrka , belysningsstyrka, luminans o.s.v.) med hjälp av funktionen för fotopisk spektral belysningseffektivitet. I och reservbeteckningen Iv (v = visuell). Den definieras som kvoten mellan ljusflöde och.


De très nombreux exemples de phrases traduites contenant ljusstyrka. Par contraste de luminance , on désigne le rapport de luminosité entre un objet et . I = armaturens ljusstyrka i en bestämd.

SI-enheten för belysningsstyrka. Mått för hur ljus en yta är. För solljus gäller att ”I . En enhet av luminans ( ljusstyrka ), lika med ljusstyrkan för en perfekt diffus plan yta strålar en lumen per kvadratcentimeter. De grundläggande storheterna är ljusstyrka , ljusflöde, belysningsstyrka och luminans.


Man talar även om färgåtergivning, reflektans och lumen per watt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.