tisdag 17 april 2018

Vad har motoroljan för uppgifter?

I värsta fall kan glykolen klumpa sig och sätta igen kylaren och kylkanaler. Töm och skölj ur systemet om du inte vet vilken typ av glykol du har i . Det går att bara ha vatten i kylaren , med det bör du endast ha i nödfall. Vanligtvis består den av en blandning av glykol , avsaltat vatten och olika korrosionshämmande tillsatser. Glykolen sänker fryspunkten på vattnet i kylarvätskan . Det är viktigt att du väljer rätt glykol till din bil. Det finns tre olika typer . Vi har glykol från de ledande varumärkena på marknaden: MPM, Castrol och så vårt eget märke ProMeister.


Hos osskan du välja mellan koncentrerad . Ren glykol fryser vid ungefär -grader. Vid högre koncentration försämras . Vi utegår från att vi behöver ca liter blandat, så jag har tagit fram, glykol samt. Leta upp din urtömnings skruv av kylaren , som oftast brukar sitta längst ner vid . Vilket kyler bäst? Rent vatten eller gamla vanliga blandningen med glykol ? Finns det inte nån motsats till . Hur mycket glykol kan man ha i kylarvattnet?


Huvuduppgiften för glykol är att kylarvattnet inte ska frysa. Men visste du att glykolen också ser till att de olika metallerna i motorn inte utsätts för korrosion? Kylaren i en bil rymmer 8L. AR- och HR serierna är dessutom utrustade med kylflänsar som försvårar att kylaren täpps igen av smuts, vilket gör dessa modeller särskilt lämpade för tuffare.


Kan användas ihop med glykol. SuperCelsius är ofärgad för att inte förändra färgen på befintlig glykol i kylaren. Krävs en kylarvätska baserad på propylenglykol med låg giftighet är KG Propylen. Kolla om du har tillräckligt bra frostskydd i kylaren. Det bör vara en blandning som tål minst.


Kontrollera kylarvattnets . Glykol gör så att kylarvattnet inte ska frysa. Fyllde på ren glykol nu . Köpte iaf en dunk ren glykol för att kunna fylla på om det nu läcker. Hällde upp lite i ett glas och jämförde.


Samma oljiga konsistens. Påfyllning: Luta kylaren bakåt och fyll på liter kylvätska med en tratt i behållarens öppning. Ingefära eller kanel är effektivare än kylarcement dessutom kan man använda detta även med glykol i kylaren. Jag kollade fryspunkten på kylarvattnet i min Linhai 3(köpt juni-06) och den klarade ca minus grader. Tömde kylaren och fyllde med en blandning som . I bästa fall använder de färdigblandad glykol , men oftast är det nog egenblandat med kranvatten.


Lite beroende på var i landet du bor, har . Hej tänkte bara höra lite med er som kanske har bättre koll, ja vet ju att det är glykol man ska ha i kylaren och på min hoj så har ja en liten . Börjar bli trött på att behöva fylla på vatten och ev glykol i min kylare, kommer upp titt som tätt på . Genom att blanda glykol och vatten ungefär 50:så får man en fryspunkt. Häll först en aning vatten i kylaren , sedan behövlig mängd kylarvätska och fyll systemet med vatten så att du emellanåt låter motorn gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.