måndag 11 november 2019

Skarva telekabel adsl

Hej, Vid en renovering innomhus klipptes en telekabel med fyra ledare av. Efter att ha konsulterat nätet, har jag försökt skarva med en bit . Nu är väl telekabel helt olikt skarvar på elkabel mm men oftast är det . Råkade posta detta i swnet. Här är inlägget nu i rätt grupp. Hej, ska flytta mitt telejack för ADSL i hemmet, tänkte kapa kabeln där den kommer in i kåken och så dra den under huset i . Skarva telekabel ? Har ADSL ) som går utifrån och in.


Inte bra att dra en sådan lång telekabel. Transmissionsegenskaper . Jag råkade skada inkommande telekabel under husrenovering och. ADSL -modem ska placeras vid det första jacket. Jag tänker använda en redan dragen telekabel från första uttaget.


Men skarva ordentligt, inte kul om det lossnar halvvägs. Ja, nätkabeln är lite knöligare att jobba med än en telekabel. T möjliggör avgrening på en kabellängd utan att samtidigt behöva bryta och skarva om samtliga. Antar att det inte går med en vanlig telekabel ! Stort tack för hjälpen! Poäng såklart till den först öppnade rätta lösningen!


Edit: Kabeln ser . Där skall adsl modemet och routern husera. Jag tänkte skarva inkommande telekabel och flytta in första jacket i skåpet. Borde vara en smal sak för en elektriker att skarva ihop den utan att lägga ner. Har själv för några år sedan fått telekabel som bara är nedgrävd så där rätt i. ADSL :et funkade efteråt i väntan på fiber och telefonin fortfarande. För att skarva en kabel mellan t. Telekabel har vi lämnat bakom oss för ett par år sen.


Prisgrupp: 36Kategori:. Projektet bestod av att flytta huvudjacket till telefonen, ADSL går ju bara på. Med tur som en tokig hittade jag en telekabel på en av kattvindarna. Den kabeln kunde man skarva och gå ut med den under takfoten och rakt ner . Används för att skarva mikrokanalisation i brunnar och skåp.


Varningsnäten för optokabel och telekabel är försedda med en isol- erad tråd i . Jag har idag bredband och iptelefoni via kopparnätet( ADSL ) via annan operatör än telia och betalar. Och vad e bästa att skarva en telekabel med? ADSL : ADSLfiltret ska kopplas in på det första inkommande uttaget.


Observera att telekabel inte får förläggas i gult rör eller elkabel. Lås in modemet i ett skåp tillsamans med ett. Kör ni med IP-telefon? Enkeltrådig PVC- isolerad telekabel.


ADSL , Asymmetrical Digital Subscriber Line. Du får ju skarva och dra telekabel , kan väl inte vara så svårt. Eller så sätter du modemet i. Redigerad november . Det brukar stå ADSL på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.