torsdag 12 mars 2020

Måttboken

Det kan handla om färger och linjer, storlek på planer eller bassängdjup. Den samlar mått och krav som ställs på olika idrottsmiljöer. Det handlar om tävlingskrav för mer än olika idrotter. Length, pages.


Måttboken

Sveriges idrottsplatsförbund. Export Citation, BiBTeX EndNote RefMan . Medelbelysning 5lux. För att gräsplantan skall kunna växa är den beroende av ljus, luft, näring, temperatur och vatten samt en gynnsam marktemperatur. Den innehåller mått och krav som ställs på olika idrottsmiljöer.


En gräsplanta börjar inte . Den bakre pärmen har ett par mindre vikskador i hörnen. Namnteckning på titelbladet. Här följer en enkel beskrivning hur en basketbollplan ser ut och dess mått. För detaljerad beskrivning hänvisar vi till regelböckerna i webbshopen.


Olika idrotter ställer olika krav på allt från mått, ljudmiljö, golvkvalitet, färgsättning, belysning och ventilation. Introduktion litteraturuppgift. Inför XQ En vandring från dåtid. Planerna skall linjeras för 11-mannaspel, samt ha hörnmarkeringar för stora stora och 5-mannaplaner enligt nu gällande version av Måttboken.


Planka – Även kallad ansatsplanka, är den delen där avstamp vid . Forbundsinfo › dokumentbank epiadmin. Svensk Innebandy epiadmin. Ljudanläggning ( högtalare). Matcharenan ska vara utrustad med ett fungerande högtalarsystem.


För sport belysning hänvisas till Måttboken som ges ut av SKL och innehåller detaljerade mått på de vanligaste idrotterna, samt standarden SS- EN. I Måttboken – som den samlade publikationen kallas – används rubrikerna Lämpli-. SKR ger ut Måttboken som innehåller detaljerade mått för ca olika idrotter. Angivna belysningsstyrkor avser driftvärden, dvs att värdet inte vid något tillfälle bör underskridas.


På grund av att lampornas ljusflöde minskar med tiden, . Måttboken är ett stöd för kommuner, arkitekter, konsulter och idrottsföreningar när nya idrottsmiljöer ska byggas eller då man ska renovera och bygga om gamla . Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett . Samliga mått för idrottsplanerna är hämtade ur måttboken. Uppdrag och syfte.


Funktionsprogram hallar. Inventering behov. Kostnadsdrivande faktorer. Framtidens idrottsanläggningar. Måttboken finns ett allmänt avsnitt om belysning som även omfattar belysning i spår.


Tabellernas driftvärden rekommenderas inom start-, mål- och . Den information om dans som finns i Måttboken behöver ses över. Mikael stämmer av . Måttboken anger följande gällande belysning av idrottsanläggningar;. Anläggningar för idrott används inte bara av idrottsutövare .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.