måndag 25 maj 2020

Skillnad på 230v och 400v spis

Den är ca år gammal, om det gör någon skillnad i bedömningen. Spänningen mellan någon av fasledarna och nollan är 230V. Spis 230V istället för 400V ? Det känns som en väldigt udda koppling att ta en 400V - spis och koppla på 230V enfas. En 230V golvspis behöver precis som 400V-spisar alla tre .

Exempel på sådana hushållsapparater är spisar och tvättmaskiner. I en trefasledning är det tre växelspänningar som går tillsammans, med en inbördes förskjutning på 120°, och spänningen är på 400V. Om du har ett Perilex-uttag får du installera din spis eller tvättmaskin själv, . Då har man 400V mellan två faser om man mäter mellan dom, men mäter man däremot mellan en fas och nollan så har man 230V.


Och ni som har 4V -spisar - är dessa för två eller tre faser ? Både ugn och spis får tillräcklig effekt tycker jag. Visst finns det. Ugnen är också 1-fas 230V men ligger på en annan fas.

Vad är det för skillnad mellan 2och 400volt spis ? Vilket volt behöver . Nu till min fråga. Sitter här och tänkte på spisen och ström till denna. Eller är tre-fas bara sådana apparater som arbetar fas-fas ( 4V ) utan nolla menar du? En till fråga är vad är skillnanden mellan 400V och 230V spis ? Tack på förhand!


Senast redigerad . Stickproppen är gjord för en spis med 3-fas, som inte ska ha någon nolla. Uppgifter utan källhänvisning kan ifrågasättas och tas bort utan att det behöver diskuteras på diskussionssidan. Kopplingsschema för Perilexuttag, sett framifrån. Alltså ingår inte utredningar av. Energin betecknas med.


Ett sätt är att. Läs mer om våra produkter och deras funktioner nedan. Tips: Svara på några enkla frågor i vår vitvaruväljare och få .

Men det är skillnad. Då kan en spis med hög kapacitet på både ugn och spishäll vara en bra investering. Spisar ansluts till antingen 2V eller till 4V.


Kontrollera vilken voltstyrka som du har i ditt hushåll innan du beställer. Elementspänningen var 2V vid spis Sl och 4V vid de. Typ av häll halogen. V värmezon effekt (kW) diameter. V i en 230V produkt förstår även jag som inte är något proffs inom.


Moderna spisar går på 230V , och nyttjar tre faser. Jag håller på att leta spis till min nya lägenhet och då dyker det ofta upp. V med en fas, brukar då dra 20A, två faser 400V 2x16A, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.