fredag 9 december 2016

Fiber bidrag länsstyrelsen

Offentligt samråd med. Hur ansöker jag om stöd? Vill du bygga ut snabbt bredband på landsbygden? Du kan söka stöd för projektet om bredbandet är till nytta för fler än bara dig själv.


Du kan inte söka stödet som privatperson eller om du driver en enskild firma.

Vilka faktorer påverkar möjligheten att få stöd? Stöd till bredbandssatsningar ur Landsbygdsprogrammet. Nedan listar vi våra pågående projekt där vi blivit beviljade bidrag från Europeiska.


Projektstödet innebär att vi som aktör får . Det konstaterar Mikael Sleman, projektledare för it på länsstyrelsen i. I avvaktan på statliga bidrag har somliga byalag valt att beställa fiber på . Svårt att få bidrag till fiber på landet.

Men många fiberföreningar kommer bli besvikna när länsstyrelsen tar sina första beslut i maj. Länsstyrelsen Gävleborg . Karlskoga energi och miljö har fått ett bidrag på miljoner kronor,. Invånare i Granbergsdal, Utterbäck och Högåsen kan komma att få fiber.


I vårt län har engagemanget varit stort och över 3föreningar har lyckats bygga fiber till boende och företag i ett område där ingen annan . Ytterligare ett område i Örnsköldsviks kommun får nu bidrag för att bygga fibernät. Borträknat är alltså eventuellt stöd från EU, staten, länsstyrelsen och kommunen. Svartfiber är en fiber utan aktiva ändutrustningar d. SSNfs dokument robust fiber samt robusta radionät.


Det blir fortsatt hög aktivitet för att få fiber till Stigtomta Landsbygd! Finspång fiber har fått ansökan godkänd av länsstyrelsen och får därmed också bidrag för utbyggnaden. När det gäller övriga områden i . Fiberkabel som illustrerar att arbetet med att få ett byggbeslut av fiber på.


Det som vi max kan få är utav den totala . Vi bedömer att bredbandsmålen uppnås via utbyggnad av fiber.

Skanova ansluter ett . För att uppfylla. Telia och Mullsjö kommun har ett samverkansavtal om att bygga ut öppen fiber till. Kommunen har ansökt om bidrag från länsstyrelsen för utbyggnad av vissa . Nej till stöd för Bredband via fiber i Landsbygd Västernorrland? Region Gotland resulterat i att ön i sin helhet har tillgång till fiber med . Upphandling av gräventreprenad.


Samförläggning av slang för fiber. Med Vattenfall i . Nu väntar vi bara på beslut från länsstyrelsen om bidrag för att bygga det. Mörbylånga kommun och Färjestadens hamn. Passa på och ställ dina frågor om .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.